Persbericht

De bomen aan de Bisonbaai blijven staan

Soms is er ook goed nieuws. De monumentale bomen in de Bisonbaai blijven staan. Actie voeren heeft ook wel eens resultaat. Twee jaar geleden liet Staatsbosbeheer 24 reusachtige Canadese populieren kappen omdat die een gevaar zouden vormen voor de bezoekers. Volgens de Vrienden van de Bisonbaai hoefden niet al die bomen geveld te worden vanwege de veiligheid. Snoeien van wat takken zou ook goed geweest zijn.

Het blijft heel erg jammer dat SBB (Staatsbosbeheer) voor maar een paar duizend euro verschil 24 schitterende monumentale populieren met een dikte van 2 tot 3 meter en 40 m hoogte heeft gekapt en van kruin tot wortel versnipperd. Dat was echt een enorme aanslag op het landschap.

Maar gelukkig zegt SBB nu, twee jaar later, dat ze toch een paar potjes met geld hebben gevonden om de laatste 60 reuze bomen te monitoren en te snoeien als dat eventueel nodig zou zijn. En dat is toch geweldig nieuws. Want deze bomen staan hier fantastisch in dit landschap. En ze blijven staan.

Onze complimenten aan SBB voor het voortschrijdend inzicht.

Namens De Vrienden van de Bisonbaai

Johan Koeleman (voorzitter)
www.vriendenvandebisonbaai.nl