Zwarte Ooievaar

Woensdagavond 27 mei fietste ik samen met Thea Bruist terug van de Bisonbaai naar Nijmegen. Net voorbij de huisjes van Plankenkeet stonden een vrouw en een man met dikke camera's naar het drassige weiland in de uiterwaard te kijken. Precies 5 meter voor hun neus vloog een ooievaar voorbij. Maar die keurden ze geen blik waardig. In het voorbijgaan riep ik olijk: "Dat was een ooievaar". De man riep terug: "Maar wij zoeken een zwarte". Wij fietsten door. Maar 50 meter verder kwam een zwarte ooievaar aangevlogen. Die vloog ons voorbij en ging precies voor die mensen in het weiland zitten. Ik zei tegen Thea: "Kom we gaan terug. Even een praatje maken.". En verrek. Het was echt een zwarte ooievaar. Duidelijk in beeld. Niet schuwer dan een gewone ooievaar. Even later kwam er nog een gewone ooievaar en een reiger eventjes bij hem/haar zitten. De man en de vrouw met de camera's waren serieuze vogelaars en kiekelaars. Zij kwamen hier speciaal voor uit Utrecht en vonden dit een topdag. Zij hadden ergens anders ook nog een struikrietzanger gezien . De waarneming en de foto's zijn op Waarneming.nl gezet. De foto's zijn van Soraya Lahr. De zwarte ooievaar is zeldzaam in Nederland. En er zijn geen broedgevallen. Zie Wikipedia en de Vogelbescherming. Dit was dus zomaar even een heel leuk moment.