Bomen gestrikt

Bomen bij Bisonbaai krijgen strikken als eerbetoon, voordat ze gekapt worden

Enkele leden van een eerder deze week spontaan opgerichte actiegroep hebben op de Bisonbaai enkele populieren die gekapt zullen worden van een strik voorzien. Bij wijze van protest en als eerbetoon aan de bomen, aldus de actiegroep. 


De bomen die gemarkeerd zijn om gekapt te worden, krijgen een strik. © Paul Rapp

Maandag gaat Staatsbosbeheer hier aan de slag om 23 van de 86 populieren te kappen. De bomen kunnen door vallende takken gevaar opleveren voor recreanten, zegt Staatsbosbeer. De actievoerders op hun beurt pleiten ervoor om de bomen te snoeien. Dat past niet in het beleid van Staatsbosbeheer: zodra een boom gevaar oplevert, wordt-ie vervangen. 

Petitie

De actievoerders kwamen woensdag tijdens een vergadering in café Oortjeshekken tot de conclusie dat ze daar eigenlijk weinig tegen kunnen doen. De tijd is tekort voor bijvoorbeeld een juridische procedure. Er is wel een bord geplaatst bij de ingang van de Bisonbaai met daarop foto’s van de bomen en de mogelijkheid om een petitie te tekenen. Verder wordt er achter de schermen gepoogd om Staatsbosbeheer op andere gedachten te brengen. 

Bron: AD